Exkurze Praha

5. 2. 2024

Ve čtvrtek 25. 1. pro nás připravila paní ředitelka výlet do Prahy. V rámci finanční gramotnosti si děti ve Skutči koupily lístek na autobus a následně ve Žďárci zpáteční jízdenku na vlak. Děvčata se dokonce svezla do Pardubic první třídou!

V Praze jsme se z Hlavního nádraží přesunuli metrem na Staroměstskou, odkud jsme se vydali na Karlův most. Sluníčko hřálo, ulice Prahy byly příjemně vylidněné. Paní ředitelka nám také ukázala nejužší pražskou uličku a vodníka u mlýnského kola.

Z vyhřátého Karlova mostu jsme se přesunuli na Staroměstské náměstí, kde se nám na Pražském orloji předvedla (dle pověsti) Hanušova kostra, apoštolové a kohout.

Hlad a žízeň jsme zahnali na Václavském náměstí v McDonald´s, odkud naše kroky směřovaly k cíli naší exkurze – Národnímu muzeu. Expozice Zázrak evoluce nás vtáhla do počátků života na Zemi a postupně nás provázela jeho vývojem.

Na zpáteční cestě nás překvapila pouze nepřítomnost autobusu ve Žďárci, nakonec se ale všichni dostali v pořádku zpět do svých domovů.

Krásu Prahy jsme se snažili zachytit nejen na své telefony, ale i při hodinách výtvarné výchovy.

No, posuďte sami, není nádherná?