Projekt Krteček

9. 11. 2017

Projekt Krteček

Jedna z nejoblíbenějších dětských animovaných postaviček Krteček slaví letos již své 60. narozeniny. V souvislosti s touto významnou událostí se uskutečnil na naší škole dvoudenní projekt. Žáci prvního stupně si formou her, skupinové práce, či tandemové výuky připomněli nejen toto Krtečkovo významné jubileum a informace s ním související, ale vzpomněli i na jeho „otce“, výtvarníka, ilustrátora a režiséra animovaných filmů Zdeňka Milera. Ten by letos 30. listopadu oslavil již své 91. narozeniny.

V rámci projektu jsme také navštívili zdejší knihovnu, kde byl pro každou třídu připraven speciální program ušitý dané věkové kategorii na míru. Dozvěděli jsme se, proč se Krteček v autorově mysli vůbec zrodil i spoustu zajímavých informací.

Žákům se projekt líbil. S nadšením plnili všechny úkoly i z plných plic zpívali naši Krtečkovu písničku, složenou speciálně k této události.

Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří se na tomto projektu jakkoli podíleli i paní knihovnici Marii Burešové za dlouhodobou spolupráci s naší školou a za vždy úžasně a poutavě připravený program.

Jaroslava Dejdarová

PS.: Více fotografií a videa na našem FB

foto